Vesi- ja kosteusvahinko

Keinot vuotovahinkojen torjuntaan ovat oikea-aikainen putkiremontti, astianpesukoneiden oikeanlainen asennus, valvottu käyttö ja uusiminen ennen käyttöiän loppumista .

Vuotovahingoista aiheutuvia korvauksia maksetaan Suomessa noin 160 miljoonalla eurolla vuosittain. Korvattavia vuotovahinkoja on noin 37 000 kappaletta vuosittain. Tämä tarkoittaa noin sataa vahinkoa joka päivä ja noin puolta miljoonaa euroa.

Varautuminen

Keinot vuotovahinkojen torjuntaan ovat oikea-aikainen putkiremontti, astianpesu- ja pyykinpesukoneiden oikeanlainen asennus, valvottu käyttö sekä uusiminen ennen käyttöiän loppumista. Murtohälytysjärjestelmää voi myös hyödyntää päivittäisessä valvonnassa, liittämällä siihen vesipisteiden yhteyteen asennettavat kosteusilmaisimet. Järjestelmä antaa hälytyksen heti pienenkin vuodon havaittuaan.

Ammattilaisen asennuspalvelu

Anna ammattilaisten asentaa astianpesu ja pyykinpesukoneet kotiisi, asennus ei ole kotiinkuljetuksen kyljessä iso kuluerä. Vääränlainen asennus voi vahinkotilanteessa vähentää siitä maksetun vakuutuskorvauksen määrää tai pahimmillaan evätä sen kokonaan.

Mikäli vakuutusyhtiö katsoo vahingon taustalla olleen asiakkaan omaa, vahingon syntyy selvästi vaikuttavaa toimintaa, voi vakuutusyhtiö korvata vahingon alentuneesti tai evätä korvauksen maksun kokonaisuudessaan.

Vesivahingoista suuri osuus on hitaasti syntyviä vahinkoja

  • Astianpesukoneen poistoletkun liitokset voivat ajan mittaan löystyä ja letkusta tippuva vesi pääsee valumaan seinän ja lattian rakenteisiin
  • Astianpesukoneen alle on saatavilla muovikaukalo, joka ohjaa vuotavan veden näkyville
  • Kosteusvaroitin auttaa havaitsemaan vaurion nopeasti
  • Kosteusvaroitin on liitettävissä osaksi kodin rikosilmoitinjärjestelmää

Vesivahingon sattuessa, toimi näin:

  • Sulje vesihana tai päävesijohto.
  • Kuivaa valunut irtovesi mahdollisimman huolellisesti.
  • Jos asut kerros- tai rivitalossa, ilmoita vesivahingosta isännöitsijälle ja/tai huoltoyhtiölle.
  • Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöön

Vakuuttaminen ja vahingosta toipuminen

Huolehdi riittävästä vakuutusturvasta, hinta ei ole aina se ainoa vakuutuksen valintakriteeri, myös vakuutusehtoja tulee verrata. Vakuutusta ottaessa kannattaa valita mahdollisimman laaja vakuutus, hintaerot eivät ole suuria ja hintaan voi vaikuttaa myös omavastuu osuudella. Vakuutuksen ottaminen vahingon tapahduttua on jo myöhäistä.

Vesivahinko voi aiheutua myös tulvien tai vastaavien ulkopuolisten syiden johdosta ja ne tarvitsevat usein tavallista kotivakuutusta laajempaa vakuutusturvaa – Hyödynnä vakuutuksien valinnassa asiantuntija-apua.

Omakotitalossa kotivakuutus korvaa sekä rakennukselle että irtaimistolle tapahtuneita vahinkoja. Kerros- ja rivitalossa kotivakuutus korvaa vain irtaimiston ja rakenteiden vahingot puolestaan taloyhtiön kiinteistövakuutus.

Asiantuntija-apua – Ulkoistettu turvallisuusasiantuntija

Asiantuntija-apua on saatavilla yritystoimintaan liittyvien riskien hallintaan. Varmista itsellesi turvallisuusnäkökulmat asioihin ja resurssit projekteihin omalla ulkoistetulla turvallisuusasiantuntijalla –Turvallisuuspäälliköllä. Tiedostamalla riskit, riskeihin voidaan varautua ja pienentää niiden toteutumisen todennäköisyyttä, vähentää toteutumisen vaikutuksia sekä nopeuttaa vahingosta toipumista.

Kaikkea ei tarvitse itse osata tai tietää. Turvallisuus yritystoiminnassa on laaja kokonaisuus, jossa ulkoistetulle asiantuntijapalvelulle on aikansa ja paikkansa. Soita jo tänään 050 5020 993 -Katsotaan kuinka voin auttaa.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Timo Iivarinen

Hyödynnä asiantuntija-apua

Soita jo tänään  – Katsotaan, kuinka voin auttaa