Vesi- ja kosteusvahinko

Keinot vuotovahinkojen torjuntaan ovat oikea-aikainen putkiremontti, astianpesukoneiden oikeanlainen asennus, valvottu käyttö ja uusiminen ennen käyttöiän loppumista .

Vuotovahingoista aiheutuvia korvauksia maksetaan Suomessa noin 160 miljoonalla eurolla vuosittain. Korvattavia vuotovahinkoja on noin 37 000 kappaletta vuosittain. Tämä tarkoittaa noin sataa vahinkoa joka päivä.

Varautuminen

Keinot vuotovahinkojen torjuntaan ovat oikea-aikainen putkiremontti, astianpesukoneiden oikeanlainen asennus, valvottu käyttö ja uusiminen ennen käyttöiän loppumista

Vesivahingoista suuri osuus on hitaasti syntyviä vahinkoja

  • Astianpesukoneen poistoletkun liitokset voivat ajan mittaan löystyä ja letkusta tippuva vesi pääsee valumaan seinän ja lattian rakenteisiin
  • Astianpesukoneen alle on saatavilla muovikaukalo, joka ohjaa vuotavan veden näkyville
  • Kosteusvaroitin auttaa havaitsemaan vaurion nopeasti
  • Kosteusvaroitin on liitettävissä osaksi kodin rikosilmoitinjärjestelmää

Vakuuttaminen ja vahingosta toipuminen

Huolehdi riittävästä vakuutusturvasta, hinta ei ole aina se ainoa vakuutuksen valintakriteeri.  Vesivahinko voi aiheutua myös tulvien tai vastaavien ulkopuolisten syiden johdosta ja ne tarvitsevat usein tavallista kotivakuutusta laajempaa vakuutusturvaa – Hyödynnä vakuutuksien valinnassa asiantuntija-apua.

Omakotitalossa kotivakuutus korvaa sekä rakennukselle että irtaimistolle tapahtuneita vahinkoja. Kerros- ja rivitalossa kotivakuutus korvaa vain irtaimiston ja rakenteiden vahingot puolestaan taloyhtiön kiinteistövakuutus.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Timo Iivarinen

Hyödynnä asiantuntija-apua

Soita jo tänään  – Katsotaan, kuinka voin auttaa