Kotiko turvallisuuden tyyssija

Kodin turvallisuus muuttuu ja elää. Sitä tulisi seurata säännöllisesti, huomioiden olosuhteiden muutokset. Turvallisuus on meille kaikille elämän mittainen oppimisprosessi.

Koti mielletään suojaisaksi turvallisuuden tyyssijaksi. Paikaksi, missä palaudutaan työstä ja vietetään laatuaikaa perheenjäsenten ja ystävien kanssa.  Paikaksi, missä nukutaan yöt, murmelin lailla turvallisessa ympäristössä, kotona ollaan suojassa arjen huolilta ja murheilta. Mutta onko koti todella se turvallisuuden tyyssija, jonka kuvittelemme sen olevan?

Turvallisuuden tekijät

Turvallinen koti on osatekijöidensä summa. Kodin turvallisuus syntyy

  • Rakentamiseen liittyvistä määräyksistä ja niiden noudattamisesta,
  • Kodin riskien tiedostamisesta ja niiden uhkaan varautumisesta sekä
  • Asukkaiden omasta toiminnasta

Kodin turvallisuus muuttuu ja elää. Sitä tulisi seurata säännöllisesti, huomioiden olosuhteiden muutokset. Turvallisuus on meille kaikille elämän mittainen oppimisprosessi.

  • Lapset tuovat mukanaan lukuisia kodin turvallisuudessa huomioitavia asioita, jotka muuttuvat lasten varttuessa
  • Asukkaiden ikääntyminen ja sairaudet tuovat uusia riskejä aikaisemmin niin turvalliseen kotiympäristöön
  • Talotekniikka ja kodinkoneet helpottavat elämistä, mutta voivat muodostaa myös turvariskin
  • Turvallisuusuhka voi tulla ulkoa päin, esimerkiksi asuntomurtojen muodossa.

Uuteen asuntoon muutettaessa on hyvä käydä läpi turvallisuusasiat, vaikka asiantuntijan kanssa. Hoitaa samalla sekä kodin että sen asukkaiden vakuutukset kuntoon.

Tee turvatesti

Muutamilla tarkistuksilla ja toimenpiteillä pystyt edistämään kodin turvallisuutta. Nämä kolme kohtaa kannattaa tarkistaa ensimmäisenä:

  1. Lukitukset ja avaimet – Ovatko lukot kunnossa ja avaimet tallessa. Kodin lukot on hyvä sarjoittaa muuton yhteydessä uudestaan, jolloin varmistetaan se, ettei kodin avaimia ei ole ulkopuolisilla
  2. Paloturvallisuus – Kaikissa kodin makuuhuoneissa tulisi olla toimiva palovaroitin. Palovaroitin antaa aikaa pelastautumiselle ja tuo mielenrauhaa lapsiperheille
  3. Tekninen suojaus – Mikäli kodissa on rikosilmoitin / murtohälytysjärjestelmä hyödynnä sen mahdollisuudet, omaisuuden ja perheenjäsenten suojauksessa

Kaikki kunnossa? Vai olisiko kotisi turvallisuudessa ehkä parantamisen varaa? Kun haluat poistaa turhat riskit, tilaa ilmainen turvallisuuskartoitus Uudenmaan Toimitilaturvalta.

Soita jo tänään 050 5020 993 – Katsotaan kuinka voin auttaa

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Timo Iivarinen

Hyödynnä asiantuntija-apua

Soita jo tänään  – Katsotaan, kuinka voin auttaa