Kodin suojaaminen hälytysjärjestelmällä

Hälytysjärjestelmä on hyvä tapa nostaa kodin arvoa, se lisää tunnetta turvallisuudesta ja on tehokas tapa ennaltaehkäistä kotiin kohdistuvaa rikollista toimintaa.

Koti on meille kaikille tärkeä ja rakas paikka, sitä halutaan suojata ja siitä halutaan pitää huolta. Hälytysjärjestelmä on hyvä tapa nostaa kodin arvoa, se lisää tunnetta turvallisuudesta ja on tehokas tapa ennaltaehkäistä kotiin kohdistuvaa rikollista toimintaa sekä vähentää mm kosteusvahinkojen toteutumista.

Hälytysjärjestelmä on mahdollista hankkia käyttökohteen ja käyttötarkoituksen mukaisesti langattomana tai kaapeloituina sekä näiden yhdistelmänä.

Hälytysjärjestelmää hankittaessa on hyvä miettiä hetki käyttökohdetta ja käyttötarkoitusta. Asunto kerrostalossa on usein rivi- ja omakotitaloa helpompi suojata, siinä on usein vain yksi sisäänkäynti.

Kerrostaloasuntoon riittää perustarpeisiin muutaman ilmaisimen järjestelmä, jossa tilasuojaus keskittyy sisäänkäyntioven valvontaan. Katutason asunnot ovat omalukunsa, siellä suojaustarve on usein laajempi.  

Rivi- ja omakotitalot vaativat laajemman suojauksen, niissä kaapeloinnin piilottaminen rakenteisiin on usein vaikeaa ja aikaa vievää. Langaton tai osin kaapeloitava järjestelmä voi olla niissä järkevä vaihtoehto.

Uudisrakennuksiin kaapelointi saadaan järjestettyä osana muuta sähkökaapelointia, myöhemmin toteutettuna se on vaikeaa, kallista ja jää usein tekemättä.  Samassa yhteydessä on hyvä huolehtia myös kameravalvontajärjestelmän kaapelivarauksista. Uudisrakennuksen työmaa-aikaisessa suojauksessa voidaan jo hyödyntää sitä suunniteltua ja tulevaa murtohälytysjärjestelmää, samoin kameravalvontaa.

Lue artikkeli myös hälytysjärjestelmän valinnasta ”oma vai vuokrattu hälytysjärjestelmä” https://www.toimitilaturva.fi/oma-vai-vuokrattu-halytysjarjestelma/

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Timo Iivarinen

Hyödynnä asiantuntija-apua

Soita jo tänään  – Katsotaan, kuinka voin auttaa