Kenellä vastuu työpaikan turvallisuudesta?

Tiesitkö, että turvallisuuden johtovastuu siirtyy poikkeustilanteissa viranomaisille, vasta heidän saavuttuaan tapahtumapaikalle ja yrityksen johto vastaa viimekädessä kaikesta yrityksen turvallisuudesta.

Tiesitkö, että turvallisuuden johtovastuu siirtyy poikkeustilanteissa viranomaisille, vasta heidän saavuttuaan tapahtumapaikalle ja yrityksen johto vastaa viimekädessä kaikesta yrityksen turvallisuudesta.

Yrityksen johto linjaa turvallisuuden tavoitteet ja huolehtii organisaatiolle riittävän kattavat työkalut tavoitteiden toteuttamiseen sekä valvoo toteutusta – Vastuuta ei voi ulkoistaa, sitä voi ja pitää jakaa kaikille tasapuolisesti.  

Mistä alkuun 

Selvitä toimintaan liittyvät riskit ja niiden vaikutukset, varaudu riskeihin ja johda riskejä. Ohjeista työtehtävät, laadi niistä sekä laadunvalvonnasta prosessit, joilla pysyt seuraamaan ja kehittämään projektien laatua, kulurakennetta eli kannattavuutta. 

Suunnittele rekrytointi, se käynnistää perehdytyksen. Perehdytä henkilöstö sekä perehdyttäjät, luo perehdytyksen prosessi ja dokumentoi se – Dokumentaatio korostuu vahinkotilanteissa. Luo kehityskeskustelukäytäntö, se on myös hyvä johtamisen väline, tämän voi myös ulkoistaa. Muista myös haastatella työsuhteen päättävä työntekijä, hänellä voi olla siinä vielä paljon annettavaa yritykselle.

Asiantuntija-apua – Ulkoistettu turvallisuusasiantuntija

Asiantuntija-apua on saatavilla yritystoimintaan liittyvien riskien hallintaan. Varmista itsellesi turvallisuusnäkökulmat asioihin ja projekteihin omalla ulkoistetulla turvallisuus

asiantuntijalla –Turvallisuuspäälliköllä. Tiedostamalla riskit, riskeihin voidaan varautua ja pienentää varautumalla niiden toteutumisen todennäköisyyttä sekä vähentää toteutumisen vaikutuksia.

Kaikkea ei tarvitse itse osata tai tietää. Turvallisuus yritystoiminnassa on laaja kokonaisuus, jossa ulkoistetulle asiantuntijapalvelulle on aikansa ja paikkansa. Soita jo tänään 050 5020 993 tai tilaa ilmainen turvallisuuskartoitusJaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Timo Iivarinen

Hyödynnä asiantuntija-apua

Soita jo tänään  – Katsotaan, kuinka voin auttaa